torsdag 18. juni 2009

En dag på Bunnpris.

Når man jobber fra 13.00 til 22.10 på Bunnpris, kommer det ganske mange forskjellige mennesker innom.
Man har de som lukter gammel røyk, og du vet at de skal ha petterøes 3 eller rød eller gul mix. Det er de som lukter gammel fyll, og du vet at de legger store flasker med seidel eller ringnes på båndet, og kommer med en pantelapp samtidig. Du vet at de drikker mer enn de skulle.
Så er det barnefamilien. Alle skal være med å handle, og de er gjerne seks stykker rundt en handlevogn. Det er skrik og hyl, og stressa foreldre. De kjøper bleier, godis og det de måtte ønske av mat.
Pensjonistene som kommer innom er best mener jeg. De stresser ikke, de kan snakke lenge om været, og de smiler omtrent hele tiden. De sier at jeg er kjempesnill som ikke tar betalt for den ene posen de trenger til VG og sjokolade.
Det er også de jeg ikke forstår. Av språklige grunner. Det er ikke alltid våre nye landsmenn har lært seg alle norske ord, men med litt tid går alt greit.
Ofte kommer også de slitne mødrene, som sikkert passer på barna alene. De er gretne, ansiktet henger litt, og de klarer ikke smile om det sto om livet. Det er så vidt det kommer fram et oppgitt "hei", da jeg anstrenger meg for å smile pent og si et hyggelig "hei", siden det er en del av jobben min. Men de skal ikke smile i det hele tatt, dere misjon her i livet er å få meg til å føle meg teit med sine oppgitte "hei". Jeg kan vedde på at de himler med øynene også.
Men det er de som smiler og har god tid hvis jeg er litt treg. De tuller og fjåser, og gjør at dagen går litt fortere.

Da jeg begynner kl 13.00, har jeg pause rundt 15.00. Da spiser jeg det jeg klarer på en halvtime, for det er alltid lenge til jeg får mat igjen. Så er det litt stress til klokka nærmer seg 18.00. ALle de menneskene jeg nevnte først på en gang, pluss en kassaskuff som ikke vil lukke seg, og et bånd som ikke vil gå rundt. Men etter kl. 18.00 blir alt roligere, og vi går og sparker i våre egne bein og har lite å finne på. Vi stenger kl 21.00, men i går ble vi på jobb til 22.10. Hvorfor, spør du kanskje? Oppgjøret var imot oss hele kvelden, og slo seg ekstra vrang da vi skulle gjøre opp tippekassa. Men det gikk til slutt, og alle fikk masse i overtid.
Da er det godt å komme hjem og lage nachos og se film med Marianne, og sove så lenge jeg vil dagen etterpå.

Nå bærer det snart til varmere strøk også, vi gleder oss masse!
Montenegro, here we come :D

2 kommentarer: