onsdag 29. april 2009

Grisevirus og fattige tilstander

06.15 ringte vekkerklokka i dag. Jeg hadde bare sovi tre eller fire time, maks. Ene grunnen var vel at jeg sov så lenge i går, så sovna ikke før seint. Men så ble jeg vekt, igjen. Utenomeksteskapelige ting skjer i rommet ved siden av. Igjen. På morraskvisten eller veldig seint på natta. Det er klasking. Det er stønning. Og det er roping. Why, God, why?? Jeg merka jeg ble flau. Og ukomfortabel. Jeg skal kjøpe meg ørepropper! Da jeg får penger.
Jeg er blakk igjen. Jeg skjønner ikke hvorfor, men jeg klarer alltid å bruke opp stipendet mitt etter to uker. "Hva er det du bruker pengene dine på, Elisabeth?" spør folk. Jeg trekker på skuldrene. Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg har kjøpt to klesplagg. Det ble maks 250kr. Forsikringa trekkes, men det er bare 325kr. Har jeg brukt så mye penger på mat, cola, snus og alkohol? På to uker? Jeg vet ikke. Jeg er fattig og dårlig med penger. Fysj.. Jeg skylder Magnus penger også. Det gnager inni hodet mitt. Jeg hater å skylde penger. Han skal vinne i Lotto og sende torpedo etter meg. Jeg håper han tulla.

På torsdag drar vi på tur! Eller, ca halve klassen drar. Til Kristiansund, på Nordic Light Event. Hurra! Jeg, AK, Sandra og Monica skal bo sammen. Og jeg får møtt Hanne! Tror det blir en herlig tur. Horing i Kristiansund, det har vi ikke prøvd før. Man må pakke når man skal på tur. Men hva? Hva slags sko, hva slags bukser, hva slags topper/gensere? Og skal vi mye ut, for da må jeg ha med sko, bukser og topper til det. Litt finere enn de jeg kan gå med på dagen. Og tenk om det regner? Da hår håret til helvete, og jeg blir kald. Tror jeg har for liten bag også. Og kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å glemme enten kamera, tannbørste eller linser. Da blir jeg en dårlig og blind fotostudent med dårlig ånde og pelstenner. Lite sjarmerende.
Men da får jeg penger igjen. Ikke av horinga håper jeg, men fordi vi skal på tur. Feriepengene mine kommer også den helga, men de går til sydentur med fetter, fetters fetter og lillesøster. En liten tradisjon vi har. Fin tradisjon. Spennende å se om vi kommer tilbake med flere piercinger eller en tatovering. Og mamma gir meg kanskje litt penger for det gamle kameraet mitt. Snille mamma.

Vi har fått ny temaoppgave. Valgfritt tema, der vi kan velge mellom tre temaer. Jeg heller mot portrett. Gateportrett og akt. Nakne mennesker er fascinerende, så jeg håper noen vil kle av seg for meg. Anyone?

Tirsdag. Det betyr den harde kjerne på besøk i Mellomveien for å se frustrerte fruer. Det betyr også masse internt snakk. Og jeg liker det! Vi fniser og snakker om menn og horing. Og vi spiser oss feite. AK har alltid med seg litt forskjellig småsnacks. Jeg er glad vi ikke har noen badevekt her! Neste gang skal vi kjøpe ostepop, sjokolade og cola, AK, vi skylder deg masse.

Svineinfluensaen er over oss. Jeg, Pernille og AK hoster og klager over vond hals. Det er to i Trondheim som er lagt inn, griseviruset er hovedmistenkt. Pernille blir veldig paranoid, og AK blir aldri frisk. Jeg har immunforsvar av stål, så jeg blir nok frisk i morgen. Jeg er aldri syk. Hvis du ser bort ifra den lite samarbeidsvillige tarmen min, er jeg alltid frisk. Jeg har ikke hatt vannkopper eller noe sånt, bare noe mamma kalte munn- og klovsyke da jeg var liten. Og elgblest eller no. Det er store blemmer på ryggen som klør. Og streptokokker har jeg hatt. Men that's it, og det er en mannsalder siden. Jeg har ingen allergier heller, jeg bare reagerer litt på muggsopp. Og det er jo ikke noe jeg putter i meg daglig. Mine barn kommer til å få gode gener! Bare jeg finner meg en smart og pen mann. Tom Scavo eller Mike Delfino hadde vært greit. Da hadde mitt liv vært perfekt!
Men en ting av gangen. Nå er det tur til fotofestivalen som står først på agendaen.

Hvorfor blir man ikke brun inne i hendene?

1 kommentar: